Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Serowe racuszki z jabłkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
jajko 4 sztuki
jabłka 3 sztuki
twaróg 300 g (mielony)
cukier 1 łyżka
olej do smażenia
cynamon
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe racuszki z jabłkami

Kroki postępowania

1
Jabłka obrać, przekroić na 4, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
Krok 1 - Serowe racuszki z jabłkami foto
2
Żółtka oddzielić od białek, dodać twaróg, mąkę. Zmiksować.
Krok 2 - Serowe racuszki z jabłkami foto
3
W drugiej misce ubić białka, wmieszać delikatnie do ciasta.
Krok 3 - Serowe racuszki z jabłkami foto
4
Dodać jabłka, wymieszać. Smażyć na niewielkiej ilości oleju na rumiano.
Krok 4 - Serowe racuszki z jabłkami foto
5
Osączyć na papierowych ręczniku. Podawać z jogurtem naturalnym, cukrem i cynamonem
Krok 5 - Serowe racuszki z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 28.02.2014 09:23
smakowite racuszki
Pietruszka 13.08.2013 08:09
uwielbiam takie placuszki
Adam/ZUB3R 01.07.2013 20:29
smaczne racuchy
IwonaKa 28.04.2013 11:32
pycha,bardzo lubię takie placuszki
Mati13 18.04.2013 07:50
uwielbiam racuchy! :)
Bernadeta1 07.03.2013 13:49
bardzo smaczne
Katarzyna59 04.03.2013 09:54
bardzo apetyczne
Ada-Gaba 19.02.2013 11:27
znakomite pyszności
Alex_M 19.02.2013 10:17
cieszę się, że Wam się podobają :D Martita - smacznego życzę!!
martita 19.02.2013 09:11
już wiem co dziś będziemy jedli :D
Magula 18.02.2013 14:58
uwielbiam takie placuszki
adelajda 18.02.2013 09:40
super placki
fotoviderek 18.02.2013 09:33
Jak zwykle pyszności :)
Gracer 17.02.2013 18:45
uwielbiam
Konczi 17.02.2013 14:25
pyszne CI wyszły
mysza75 17.02.2013 14:05
Fajny pomysł :-)
Marta1986 17.02.2013 12:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak