Przepis i sposób przygotowania na: Serowy świąteczny półksiężyc
Kroki postępowania
![Krok 1 - Serowy świąteczny półksiężyc foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowy-swiateczny-polksiezyc1-2.jpg)
![Krok 2 - Serowy świąteczny półksiężyc foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowy-swiateczny-polksiezyc2-2.jpg)
Do masy dodawać partiami twaróg i masło, ucierać.
![Krok 3 - Serowy świąteczny półksiężyc foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowy-swiateczny-polksiezyc3-2.jpg)
![Krok 4 - Serowy świąteczny półksiężyc foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowy-swiateczny-polksiezyc4-2.jpg)
Po ostudzeniu polukrować i ozdobić gwiazdkami.
![Krok 5 - Serowy świąteczny półksiężyc foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowy-swiateczny-polksiezyc5-2.jpg)
![Krok 6 - Serowy świąteczny półksiężyc foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowy-swiateczny-polksiezyc6-2.jpg)
twaróg | 50 dag |
jajko | 4 szt |
cukier puder | 0,75 szklanki |
wanilia | 1 laska |
rodzynki | 0,5 szklanki |
skórka z cytryny | 1 łyżeczka |
masło | 0,3 kostki |
mąka ziemniaczana | 0,5 łyżki |
kasza manna | 0,5 łyżki |
mąka pszenna | 0,5 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: