Przepis i sposób przygotowania na: Sezonowa zupa szczawiowa z jajkiem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sezonowa zupa szczawiowa z jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sezonowa-zupa-szczawiowa-z-jajkiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Sezonowa zupa szczawiowa z jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sezonowa-zupa-szczawiowa-z-jajkiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Sezonowa zupa szczawiowa z jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sezonowa-zupa-szczawiowa-z-jajkiem3-2.jpg)
szczaw | 3 pęczki |
woda | 3,5 l |
włoszczyzna | 2 pęczki (młoda) |
ziemniaki młode | 1,5 kg |
żeberka wieprzowe | 0,5 kg |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 sztuki |
masło | 2 łyżki |
śmietana 18 proc | 300 g |
jajko ugotowane na twardo | 10 sztuk |
sól | 1 płaska łyżka |
Pieprz czarny Prymat w młynku | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: