Przepis i sposób przygotowania na: Śląskie kołoczki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Śląskie kołoczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slaskie-koloczki1-2.jpg)
![Krok 2 - Śląskie kołoczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slaskie-koloczki2-2.jpg)
![Krok 3 - Śląskie kołoczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slaskie-koloczki3-2.jpg)
![Krok 4 - Śląskie kołoczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slaskie-koloczki4-2.jpg)
![Krok 5 - Śląskie kołoczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slaskie-koloczki5-2.jpg)
![Krok 6 - Śląskie kołoczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slaskie-koloczki6-2.jpg)
![Krok 7 - Śląskie kołoczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slaskie-koloczki7-2.jpg)
![Krok 8 - Śląskie kołoczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slaskie-koloczki8-2.jpg)
mąka | 550 g |
drożdże | 50 g |
cukier | 45 g |
mleko | 250 ml |
cukier waniliowy | 1 szt |
sól | szczypta |
żółtko jajek | 2 szt |
masło | 70 g |
twaróg | 250 g |
cukier | 80 g |
cukier waniliowy | 1 szt |
jajko | 1 szt |
budyń waniliowy | 1/2 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: