Przepis i sposób przygotowania na: Śląskie z nadzieniem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Śląskie z nadzieniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slaskie-z-nadzieniem1-2.jpg)
![Krok 2 - Śląskie z nadzieniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slaskie-z-nadzieniem2-2.jpg)
![Krok 3 - Śląskie z nadzieniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slaskie-z-nadzieniem3-2.jpg)
![Krok 4 - Śląskie z nadzieniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slaskie-z-nadzieniem4-2.jpg)
Kluski wrzucić na osolony wrzątek i gotować 3-4 minuty od wypłynięcia. Podawać z pieczarkami. Smacznego :)
![Krok 5 - Śląskie z nadzieniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slaskie-z-nadzieniem5-2.jpg)
ziemniaki | 70 dkg |
mąka ziemniaczana |
szynka wieprzowa | ugotowana 25 dkg |
cebula | 1 szt |
jajko | |
sól i pieprz |
pieczarki | 15 dkg |
cebula | 1 szt |
natka pietruszki | 1/2 pęczka |
wino białe wytrawne | 3/4 szkl |
sól i pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: