Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Śledź w sosie musztardowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 4 szt
cebula czerwona 1 szt
jabłka 2 szt
śmietana 18 proc 150 ml
musztarda 2-3 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w sosie musztardowym

Filety śledziowe należy lekko wymoczyć z nadmiaru soli, następnie opłukać, odsączyć i pokroić w 2 cm kawałki.
Cebule oraz jabłka (najlepiej by były lekko kwaskowate) obrać i pokroić w kostkę , dodać do pokrojonych śledzi.
Musztardę wymieszać ze śmietaną, dodać sól i pieprz i wymieszać sos z sałatką śledziową, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 14.01.2017 22:00
Moja ulubiona wersja śledzia:)
Laila2786 14.01.2017 17:56
musi być pyszny
Krzysztof15 14.01.2017 14:15
bardzo smaczny
dodi 14.01.2017 12:51
pysznie wyglądfa
MonikaW 14.01.2017 08:02
kocham śledzie
Franciszek 14.01.2017 01:04
dobry śledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak