Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Śledzie po japońsku z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 100 g
jaja 5 szt
groszek zielony 200 g
cebula 100 g
majonez 100 g
cukier do smaku
ocet do smaku
ogórek kwaszony 50 g
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po japońsku z jajkiem

Jaja ugotować na twardo,obrać.Groszek odcedzić,osączyć.Cebulę i ogórki pokrajać w krążki.Groszek wymieszać z częścią majonezu i ułożyć z niego podstawę na półmisku lub jedno-porcjowo na na talerzykach.Jaja owinąć filetami śledziami śledziowymi,ustawić na dekoracji z groszku.Udekorować krążkami cebuli oprószonej papryką,plastrami ogórka oraz szprycować majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak