Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Śledzie w sosie pomidorowo-miodowym z rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 150 gram
cebula 2 sztuka
rodzynki 100 gram
olej 4 łyżka
miód 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
pieprz 1/2 łyżeczka
ketchup 1/2 szklanka
matijasy 8 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie pomidorowo-miodowym z rodzynkami

Śledzie moczymy w wodzie z mlekiem w proporcji 1:1 ok. 3 godzin lub do czasu gdy uzyskamy odpowiedni stopień zasolenia. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Rodzynki moczymy w ciepłej wodzie ok. 15 min. i odsączamy. Dodajemy koncentrat, ketchup, przyprawy i miód, mieszamy. Na koniec wrzucamy rodzynki i przyprawiamy sokiem z cytryny. Jeśli sos jest za gęsty dolewamy odrobinkę wody. Do słoika wkładamy warstawmi, pokrojone na kawałki śledzie i przestudzony sos. Zamykamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny do przegryzienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak