Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki ze szpinakiem na ostro
Rozmrożony szpinak osączyć z nadmiaru wody, Na patelni rozgrzać olej sezamowy, wrzucić posiekaną drobno cebulkę podsmażyć lekko i dodać szpinak oraz przyprawy.
sos sojowy , szczyptę czosnku, i pieprz do smaku. Odparować z nadmiaru płynu.
Szpinakiem nadziać makaronowe muszelki i odsmażyć ślimaczki na maśle.
Ułożyć na dnie talerza sałatę i plasterki pomidorów, na wierzch wyłożyć ślimaczki.
Na reszcie tłuszczu na patelnię wrzucić pokrojoną w paseczki paprykę, dodać sos imbirowy Tao-Tao. Przyrumienioną papryką posypać ślimaczki, resztę podać w małej miseczce obok. Dodatkowo można podać chrzan wasabi, lub sałatkę.