Przepis i sposób przygotowania na: Śliwkowiec z masą krówkową
Kroki postępowania
z białek i cukru ubić pianę, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszając dodać olej, 2 łyżki wody i posiekane orzechy. Ciasto przełożyć na blaszkę i piec biszkopt ok. 20min,a następnie przekroić na pół.
![Krok 1 - Śliwkowiec z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwkowiec-z-masa-krowkowa5-2.jpg)
![Krok 2 - Śliwkowiec z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwkowiec-z-masa-krowkowa4-2.jpg)
masło utrzeć na puch dodając po łyżce gotowej masy krówkowej (mleko skondensowane słodzone). Dodać rodzynki, wymieszać i przełożyć ciasto kakaowe.
![Krok 3 - Śliwkowiec z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwkowiec-z-masa-krowkowa3-2.jpg)
śliwki suszone zalać szklanką wódki i odstawić na noc. Następnie odcedzić. Wódkę można wykorzystać do ponczowania ciasta. Śliwki drobno pokroić.
![Krok 4 - Śliwkowiec z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwkowiec-z-masa-krowkowa2-2.jpg)
![Krok 5 - Śliwkowiec z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwkowiec-z-masa-krowkowa1-2.jpg)
![Krok 6 - Śliwkowiec z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sliwkowiec-z-masa-krowkowa0-2.jpg)