Przepis i sposób przygotowania na: Słoikowy torcik ananasowy Zewy
Kroki postępowania
3 słoiki o pojemności 300 - 350 ml posmarować margaryną i wysypać bułką tartą.
![Krok 1 - Słoikowy torcik ananasowy Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sloikowy-torcik-ananasowy-zewy1-2.jpg)
![Krok 2 - Słoikowy torcik ananasowy Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sloikowy-torcik-ananasowy-zewy2-2.jpg)
![Krok 3 - Słoikowy torcik ananasowy Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sloikowy-torcik-ananasowy-zewy3-2.jpg)
![Krok 4 - Słoikowy torcik ananasowy Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sloikowy-torcik-ananasowy-zewy4-2.jpg)
![Krok 5 - Słoikowy torcik ananasowy Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sloikowy-torcik-ananasowy-zewy5-2.jpg)
Gdy ostygną oczyścić ścianki słoików powyżej biszkoptów.
![Krok 6 - Słoikowy torcik ananasowy Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sloikowy-torcik-ananasowy-zewy6-2.jpg)
Wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać.
Ananasy pokroić na mniejsze kawałki.
Do jogurtu greckiego wlać połowę tężejącej galaretki, wymieszać i połowę masy wyłożyć na biszkopt w słoikach.
Ananasy podzielić na 2 części, jedną wyłożyć równo na 3 słoiki,
![Krok 7 - Słoikowy torcik ananasowy Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sloikowy-torcik-ananasowy-zewy7-2.jpg)
![Krok 8 - Słoikowy torcik ananasowy Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sloikowy-torcik-ananasowy-zewy8-2.jpg)
Deser ponownie na chwilę schować do lodówki a potem zajadać prosto ze słoiczka.
![Krok 9 - Słoikowy torcik ananasowy Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sloikowy-torcik-ananasowy-zewy9-2.jpg)