Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Słone babeczki z awokado i anchois

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 1 szt
jajko ugotowane na twardo 1 szt
anchois 3 fileciki
Pieprz czarny Prymat w młynku
kiełki brokuła
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Słone babeczki z awokado i anchois

Dojrzałe awokado wydrążyłem. Jajko ugotowane na twardo obrałem i posiekałem na mniejsze kawałki. Miąższ awokado , jajko i 3 fileciki anchois połączyłem, dodałem 2 łyżeczki oleju z oliwek, łyżkę soku z cytryny, w którym były fileciki. Doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem.
Wszystko zmiksowałem. Tak przygotowaną masą wypełniłem wcześniej przygotowane słone babeczki (można użyć gotowych). Udekorowałem kiełkami brokułu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 02.01.2016 16:13
Pyszne babeczki!
mami93 02.01.2016 11:28
Fajny przepis, pięknie się prezentują.
Wiesława1 02.01.2016 11:20
wyglądają smakowicie
Mniam 02.01.2016 09:18
Bardzo smaczne połączenie. Babeczki idealne na przystawkę.
anka1988 01.01.2016 21:27
chciało by sie je spróbować.
Lis 01.01.2016 21:13
Ciekawe połączenie...wygląda bardzo smacznie:)
Wiktoria29 01.01.2016 20:58
fajny pomysł, ciekawa jestem tego połączenia
norweska20 01.01.2016 20:08
smakowita propozycja i ...apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak