Przepis i sposób przygotowania na: Słonecznikowiec
Kroki postępowania
Orzechy mielimy. Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmielone orzechy włoskie. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut.
![Krok 1 - Słonecznikowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slonecznikowiec36-2.jpg)
Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut.
![Krok 2 - Słonecznikowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slonecznikowiec37-2.jpg)
Margarynę, cukier, mleko i słonecznik zagotowujemy i wykładamy na formę wyścieloną pergaminem i zapiekamy na złoty kolor. Po wyjęciu kruszymy wałkiem na stolnicy.
![Krok 3 - Słonecznikowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slonecznikowiec38-2.jpg)
Z mleka budyniu i cukru robimy krem. Studzimy i łączymy z utartą margaryną i alkoholem.
![Krok 4 - Słonecznikowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slonecznikowiec39-2.jpg)
![Krok 5 - Słonecznikowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slonecznikowiec40-2.jpg)
Biszkopt ciemny- masa budyniowa- herbatniki skropione alkoholem- masa słonecznikowa- herbatniki- masa budyniowa- biszkopt orzechowy
![Krok 6 - Słonecznikowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/slonecznikowiec41-2.jpg)