Przepis i sposób przygotowania na: Smażony karp
Kroki postępowania
2. Kawałki karpia posypujemy przyprawami i okładamy czosnkiem pociętym na plasterki. Odstawiamy na ok 4 godziny.
![Krok 1 - Smażony karp foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazony-karp5-2.jpg)
4. Jajko rozkłócamy.
![Krok 2 - Smażony karp foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazony-karp6-2.jpg)
![Krok 3 - Smażony karp foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazony-karp7-2.jpg)
![Krok 4 - Smażony karp foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazony-karp8-2.jpg)
SMACZNEGO :)
![Krok 5 - Smażony karp foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazony-karp4-2.jpg)
karp | 1,5 kg |
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat | do smaku |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
czosnek | 3-4 ząbki |
tymianek | do smaku |
kolędra | do smaku |
jaja | 1-2 sztuki |
olej | do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: