Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

smażony karp Anusi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
masło 3 łyżki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: smażony karp Anusi

Kroki postępowania

1
Karpia oczyścić, umyć, podzielić na kawałki.
Krok 1 - smażony karp Anusi foto
2
Przelać gorącą wodą (usunie charakterystyczny zapach).
Krok 2 - smażony karp Anusi foto
3
Posypać solą i pieprzem.
Krok 3 - smażony karp Anusi foto
4
Na patelni rozgrzać masło. Rybę panierować w jajku i bułce.
Krok 4 - smażony karp Anusi foto
5
Smażyć na złoty kolor.
Krok 5 - smażony karp Anusi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.03.2014 11:39
pyszna rybka
Bernadeta 07.01.2014 08:43
lubię taką rybke
gosia1988 04.01.2014 11:23
lubię taką rybkę :)
Dorota59 08.06.2013 20:31
rumiana i zdrowa rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak