Przepis i sposób przygotowania na: Smażony śledź
Kroki postępowania
odciąć głowy i płetwy
dokładnie umyć ii wysuszyć ręcznikiem kuchennym
![Krok 1 - Smażony śledź foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazony-sledz1-2.jpg)
![Krok 2 - Smażony śledź foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazony-sledz2-2.jpg)
![Krok 3 - Smażony śledź foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazony-sledz3-2.jpg)
ryby odsączać na ręcziku kuchennym z nadmiaru tłuszczu
![Krok 4 - Smażony śledź foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazony-sledz4-2.jpg)
śledź | 1 kg |
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat | 1 łyżeczka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
sok z cytryny | kilka łyżek |
natka pietruszki | 1/2 pęczka |
mąka pszenna | do panierowania |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: