Przepis i sposób przygotowania na: Śniegowe kule - zimowe ciasteczka mocno orzechowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Śniegowe kule - zimowe ciasteczka mocno orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sniegowe-kule-zimowe-ciasteczka-mocno-orzechowe0-2.jpg)
Dodać mąkę z solą i całość wymieszać za pomocą dłoni.
Na końcu wmieszać orzechy.
![Krok 2 - Śniegowe kule - zimowe ciasteczka mocno orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sniegowe-kule-zimowe-ciasteczka-mocno-orzechowe1-2.jpg)
Wszystkie kulki z kilkucentymetrowymi odstępami umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia, a następnie schłodzić w lodówce przez 30 minut.
![Krok 3 - Śniegowe kule - zimowe ciasteczka mocno orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sniegowe-kule-zimowe-ciasteczka-mocno-orzechowe2-2.jpg)
(Ja piekłam partiami, więc część ułożyłam na blasze, a resztę na płaskim talerzu.)
![Krok 4 - Śniegowe kule - zimowe ciasteczka mocno orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sniegowe-kule-zimowe-ciasteczka-mocno-orzechowe3-2.jpg)
(Nie mogą być zbyt rumiane.)
![Krok 5 - Śniegowe kule - zimowe ciasteczka mocno orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sniegowe-kule-zimowe-ciasteczka-mocno-orzechowe4-2.jpg)
W międzyczasie czynność tą powtórzyć z 2 razy.
(Początkowo puder będzie wchłaniał się i topił, więc stąd kuleczki należy obtaczać kilkakrotnie.)
Gotowe ciastka przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku do 2 tygodni.
![Krok 6 - Śniegowe kule - zimowe ciasteczka mocno orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sniegowe-kule-zimowe-ciasteczka-mocno-orzechowe5-2.jpg)