Przepis i sposób przygotowania na: Snikers
należy rozpuścić w 2 łyżkach śmietany).Podzielić na 3 części.Dwie
części upiec pojedyńczo.Piec w temp.180c ok.10-15 min.
2.Masa orzechowa:Orzechy psiekać ale niezbyt drobno.Masło roztopić w
rondelku z miodem i cukrem,gdy zacznie sie gotowac dodać posiekane orzechy
i zostawić na ogniu jeszcze 5 min dokładnie mieszając.Lekko ostudzić.3
część ciasta wyłożyć blachę i wylać mase orzechowa dokładnie
rozsmarować.Upiec w takiej samej temp.co poprzednie placki.
3.Masa budyniowa:z podanych składników ugotować budyń i zostawć do
ostygnięci.Zmiksować z masłem.
4.Masa jabłkowa:do rondelka przełożyć gotowe jabłka i zagotować
dodać opakowanie galaretki i trzymać na ogniu dokładnie mięszajac az do
rozpuszczenia galaretki.
5.Przełożenie ciasta:placek-masa jabłkowa-placek-masa budyniowa-placek z
orzechami.