Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Soczewica z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 1 szklanka
cebula biała 1 szt.
grzyby suszone 5 szt
tłuszcz 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Soczewica z grzybami

Wykonanie:
Soczewicę i grzyby namoczyć i odstawić. Następnie soczewicę odcedzić i ugotować do miękkości razem z grzybami w tej samej wodzie z dodatkiem soli do smaku. Cebulę posiekać usmażyć na tłuszczu na złoty kolor, wsypać mąkę i zaciągnąć wodą na zasmażkę. Po czy połączyć z grzybami i soczewicą, zagotować, przyprawić sokiem z cytryny i podawać na ciepło z pieczywem. Wspaniałe danie na Wigilię.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak