Przepis i sposób przygotowania na: Soczysta łopatka pieczona w marynacie 1000 wysp
Kroki postępowania
![Krok 1 - Soczysta łopatka pieczona w marynacie 1000 wysp foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/soczysta-lopatka-pieczona-w-marynacie-1000-wysp1-2.jpg)
(Powinno być całkowicie pokryte płynem. W razie potrzeby można zwiększyć ilość wody i odpowiednio przypraw.)
![Krok 2 - Soczysta łopatka pieczona w marynacie 1000 wysp foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/soczysta-lopatka-pieczona-w-marynacie-1000-wysp2-2.jpg)
![Krok 3 - Soczysta łopatka pieczona w marynacie 1000 wysp foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/soczysta-lopatka-pieczona-w-marynacie-1000-wysp3-2.jpg)
Piec w rozgrzanym piekarniku do miękkości (max 2 h - w zależności od rodzaju i wielkości mięsa) w 180 stopniach.
Po upieczeniu łopatki należy odczekać około 10-15 minut i następnie można ją kroić.
(Dzięki temu z mięsa nie wypłyną soki i tym samym będzie ono kruche i soczyste.)
![Krok 4 - Soczysta łopatka pieczona w marynacie 1000 wysp foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/soczysta-lopatka-pieczona-w-marynacie-1000-wysp4-2.jpg)