Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sodzianki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
maślanka 1 1/2 szklanki
jaja 2 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sodzianki

Wykonanie:
Mąkę zmieszać z sodą, dodać jajka, wlać maślanki posolić do smaku. Wymieszać dokładnie ciasto i kłaść łyżką owalne placuszki na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron i podawać jeszcze ciepłe z masełkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 05.06.2014 23:50
Moja babcia też takie robiła! :D
Barbara13 05.06.2014 22:34
smaki mojego dzieciństwa :) moja babcia robiła takie :) pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak