Przepis i sposób przygotowania na: sos beszamelowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - sos beszamelowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-beszamelowy15-2.jpg)
![Krok 2 - sos beszamelowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-beszamelowy16-2.jpg)
![Krok 3 - sos beszamelowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-beszamelowy17-2.jpg)
![Krok 4 - sos beszamelowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-beszamelowy18-2.jpg)
![Krok 5 - sos beszamelowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-beszamelowy19-2.jpg)
mąka pszenna typ 450 | 2,5 łyżki |
mleko 3,2% | 600 ml |
masło | 3 łyżki |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
woda | do rozrzedzenia sosu |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: