Przepis i sposób przygotowania na: Sos boloński /mięsno-pomidorowy/
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sos boloński /mięsno-pomidorowy/ foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-bolonski-miesnopomidorowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Sos boloński /mięsno-pomidorowy/ foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-bolonski-miesnopomidorowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Sos boloński /mięsno-pomidorowy/ foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-bolonski-miesnopomidorowy0-2.jpg)
mięso mielone - mieszane | 300 gram |
marchew | 1 szt |
seler naciowy | kawałek |
czosnek | 1 ząbek |
bulion warzywny | 1/2 szklanki |
oliwa | 2-3 łyżki |
wino białe wytrawne | 1/2 szklanki |
przecier pomidorowy | 1,5 szklanki |
cebula | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: