Przepis i sposób przygotowania na: Sos buraczano-chrzanowy na zimno
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sos buraczano-chrzanowy na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-buraczano-chrzanowy-na-zimno0-2.jpg)
![Krok 2 - Sos buraczano-chrzanowy na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-buraczano-chrzanowy-na-zimno1-2.jpg)
![Krok 3 - Sos buraczano-chrzanowy na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-buraczano-chrzanowy-na-zimno2-2.jpg)
Jeśli ktoś woli gładkie sosy - można całość zmiksować, a nawet przecedzić przez drobne sitko, ale taka zróżnicowana konsystencja sosu jest dość ciekawa.
![Krok 4 - Sos buraczano-chrzanowy na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-buraczano-chrzanowy-na-zimno3-2.jpg)
burak ćwikłowy | 200 g |
chrzan ze słoika | 1-2 łyżki |
jogurt grecki | 1/2 litra |
sok z cytryny | do smaku |
cukier puder | do smaku |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: