Przepis i sposób przygotowania na: Sos mięsno- chrzanowy a la gulasz
Tak przygotowany sos można podawać z ziemniakami lub kaszą gryczaną.
mięso wieprzowe | 1 kg |
bulion | 500-750 ml |
tłuszcz | 2 łyżki |
marchewka | 1 sztuka |
pietruszka | 1 sztuka |
chrzan tarty | 3-4 łyżki |
mąka pszenna | 2 łyżeczki |
sól | do smaku |
Kucharek przyprawa do potraw | do smaku |
Przyprawa curry orientalna Prymat | do smaku |
Majeranek suszony Prymat | 3 szczypty |
cebula | 0,5 sztuki |
Papryka słodka mielona Prymat | 2 szczypty |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: