Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy z mięsem mielonym
Kroki postępowania
Na patelni podsmażyć mięso mielone z grubo pokrojoną cebulą.
![Krok 1 - Sos pieczarkowy z mięsem mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-pieczarkowy-z-miesem-mielonym1-2.jpg)
Pieczarki obrać i pokroić w dowolnej wielkości kawałki. Dodać do mięsa. Posolić i dodać biały pieprz Prymat. Całość razem podsmażać chwilę.
![Krok 2 - Sos pieczarkowy z mięsem mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-pieczarkowy-z-miesem-mielonym2-2.jpg)
Śmietankę (30%) rozmieszać z niewielką ilością wody i łyżką mąki.
Jak całość będzie usmażona wlać śmietankę na patelnie. Zamieszać i dodać paprykę słodką Prymat, czosnek Prymat i natkę pietruszki Prymat. Wymieszać i zagotować. Zmniejszyć ogień pod patelnią, przykryć pokrywką i chwilę razem poddusić.
Podawać gorące z makaronem, kluskami śląskimi lub kaszą.
![Krok 3 - Sos pieczarkowy z mięsem mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-pieczarkowy-z-miesem-mielonym5-2.jpg)