Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowo-śliwkowy z dynią
Sosem napełnić średnie słoiki i zapasteryzować.
pomidory | 2 kg |
puree z dyni | 2-3 szkl. |
śliwki | żółte 1 kg |
cebula biała | 1/2 kg |
natka pietruszki | duży pęczek |
papryka czerwona | 2-3 duże |
olej rzepakowy | 1/2 szkl. |
czosnek | do smaku |
Sól ziołowa jodowana Prymat | do smaku |
Pieprz biały mielony Prymat | do smaku |
Liść laurowy suszony Prymat | 2-3 |
Ziele angielskie całe Prymat | 3-4 ziarna |
ocet jabłkowy | do smaku |
cukier | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: