Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti prawie puttanesca
Kroki postępowania
Cebulę obrać, posiekać drobno. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
![Krok 1 - Spaghetti prawie puttanesca foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-prawie-puttanesca1-2.jpg)
Do rondla wrzucić cebulę, dodać oleju (zalewy z pomidorów lub zwykłego rzepakowego), zeszklić. Dodać pokrojone suszone pomidory i odcedzone kapary. Dodać czosnek, chwilkę smażyć.
![Krok 2 - Spaghetti prawie puttanesca foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-prawie-puttanesca2-2.jpg)
Tuńczyka odcedzić z zalewy, wrzucić do rondla. Rozdrobnić łopatką.
![Krok 3 - Spaghetti prawie puttanesca foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-prawie-puttanesca3-2.jpg)
Wlać przecier, doprawić papryką, ziołami, cynamonem, dusić 5 minut na małym ogniu.
Makaron ugotować al. dente. Sos doprawić solą i pieprzem do smaku.
Czarne oliwki odcedzić, pokroić w krążki i wrzucić do sosu (zostawić kilka do dekoracji).
![Krok 4 - Spaghetti prawie puttanesca foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-prawie-puttanesca4-2.jpg)
![Krok 5 - Spaghetti prawie puttanesca foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-prawie-puttanesca5-2.jpg)