Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti w sosie neapolitańskim
Kroki postępowania
Cebulę obrać, posiekać w kostkę. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę i zeszklić.
![Krok 1 - Spaghetti w sosie neapolitańskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-w-sosie-neapolitanskim1-2.jpg)
Do rondla wrzucić zawartość obu puszek, pomidory wraz z sokiem.
![Krok 2 - Spaghetti w sosie neapolitańskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-w-sosie-neapolitanskim2-2.jpg)
W tym czasie ugotować makaron na półtwardo.
Sos doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dodać odcedzony makaron i ponownie zamieszać. Chwilę razem podgrzewać.
Spaghetti nałożyć na talerze i od razu podawać. można przed podaniem posypać żółtym serem (moja córeczka uwielbia ciągnący się ser)
![Krok 3 - Spaghetti w sosie neapolitańskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-w-sosie-neapolitanskim4-2.jpg)
Dodać przyprawy: zioła, cukier, suszone pomidory. Dusić 10 minut.
![Krok 4 - Spaghetti w sosie neapolitańskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-w-sosie-neapolitanskim3-2.jpg)