Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z pulpetami
Zetrzeć ser na tarce jarzynowej na dużych oczkach.
Cebulę, czosnek, pietruszkę drobno posiekać.
Tartą bułkę zalać mlekiem.
Mięsa przełożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę tarką, jajka, ser, cebulę, czosnek, pietruszkę, doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać, wyrobić jednolitą masę, formując kulki wielkości orzecha włoskiego.
Na rozgrzanej tłuszczu obsmażyć, pulpety z wszystkich stron.
Na drugiej patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, dodać pokrojoną cebulę i czosnek, podsmażyć.
Dodać podsmażone pulpety, gotować następne 10- 15 minut
Dodać pomidory razem z zalewą i 1/2 szklankę wody, gotować około 20 minut.
Doprawić oregano, bazylią, solą, pieprzem, pogotować jeszcze 5 minut.
Nałożyć makaron na talerze, polać sosem, podawać.
SMACZNEGO!!!!!