Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z pulpetami
W głębokiej patelni roztopić masło, dodać bulion(u mnie był to bulion z niedzielnego rosołu, ale jak nie macie to może być taki z kostki), pomidory w zalewie, śmietanę i przecier pomidorowy. Lekko podgrzać ale nie zagotować i dodać kulki mięsne. Przykryć przykrywką, zagotować na małym ogniu i zostawić na ogniu żeby powoli sobie bulkało pod przykrywką na około 15 min. Następnie dodać wyciśnięte 2 ząbki czosnku, cukier, pieprz, paprykę słodką mieloną, bazylię i pokrojoną w drobną kostkę papryczkę chilli (wcześniej wyciągnąć pestki) i jeśli jest potrzeba to dosolić. Przykryć i zostawić na małym ogniu, co chwilę mieszając na około 10 min.
Ugotować makaron spaghetti, odcedzić i polać sosem z pulpecikami.