Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z Pulpetami Nigelli
Kroki postępowania
![Krok 1 - Spaghetti z Pulpetami Nigelli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-z-pulpetami-nigelli1-2.jpg)
![Krok 2 - Spaghetti z Pulpetami Nigelli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-z-pulpetami-nigelli2-2.jpg)
Oliwę i masło rozgrzać na wielkiej patelni, dodać zmiksowaną pastę z cebuli i krótko przesmażyć. Wlać przecier pomidorowy, mleko i 3/4 szklanki wody. Zmniejszyć ogień do średniego i pojedynczo umieszczać pulpety w sosie (nie mieszać gdyż na tym etapie mogą się rozpaść). Gotować około 30 minut (gdy pulpeciki się zetną można delikatnie przemieszać). W między czasie przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
![Krok 3 - Spaghetti z Pulpetami Nigelli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-z-pulpetami-nigelli3-2.jpg)
![Krok 4 - Spaghetti z Pulpetami Nigelli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-z-pulpetami-nigelli0-2.jpg)