Przepis i sposób przygotowania na: Steki wołowe z warzywami
Kroki postępowania
Kolby kukurydzy przekroić na pół.
Ze szparagów odłamać zdrewniał końce.
Z pieczarek ewentualnie odkroić końce korzonków.
Na patelni rozgrzać masło klarowane , ułożyć warzywa , smażyć ok. 10 min co jakiś czas mieszając .
Doprawić solą i pieprzem.
![Krok 1 - Steki wołowe z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/steki-wolowe-z-warzywami1-2.jpg)
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy , ułożyć steki , smażyć po 4 min z każdej strony osiągając wysmażone steki ( ważne by mięsa przekręcając nie nakłuwać widelcem )
![Krok 2 - Steki wołowe z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/steki-wolowe-z-warzywami2-2.jpg)
Dopiero na talerzu doprawić solą i pieprzem.
Podawać z warzywami oraz łyżeczką masła.
![Krok 3 - Steki wołowe z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/steki-wolowe-z-warzywami3-2.jpg)