Przepis i sposób przygotowania na: Stromboli ( Włoska odmiana pizzy)
Kroki postępowania
drożdże i wymieszać. Mąkę przesiać, dodać sól oraz przyprawy suszone,
na koniec wlać mleko. Ciasto wyrobić by było elastyczne i nie kleiło
się do rąk. W razie czego dodać mąki bądź letniej wody w zależności od
konsystencji ciasta. Ciasto włożyć do miski, przykryć ściereczką i
odstawić w ciepłe miejsce by podwoiło swoją objętość.
![Krok 1 - Stromboli ( Włoska odmiana pizzy) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/stromboli-wloska-odmiana-pizzy3-2.jpg)
posiekać. Kukurydzę odcedzić. Rzodkiewkę pokroić w plasterki.
Wszystkie składniki wymieszać, doprawiając do smaku kolorowym pieprzem
oraz papryką słodką mieloną.
![Krok 2 - Stromboli ( Włoska odmiana pizzy) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/stromboli-wloska-odmiana-pizzy2-2.jpg)
grubości. Posmarować przecierem pomidorowym a następnie ułożyć na
połowie ciasta plasterki szynki i salami. Na salami wyłożyć farsz i
przykryć plasterkami sera ricotta. Pozostałym ciastem przykrywamy nasz
farsz i zlepiamy dokładnie boki.
![Krok 3 - Stromboli ( Włoska odmiana pizzy) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/stromboli-wloska-odmiana-pizzy1-2.jpg)
![Krok 4 - Stromboli ( Włoska odmiana pizzy) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/stromboli-wloska-odmiana-pizzy0-2.jpg)