Przepis i sposób przygotowania na: Strucla kolacyjna
Kroki postępowania
![Krok 1 - Strucla kolacyjna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-kolacyjna1-2.jpg)
Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić na około 30 minut do wyrośnięcia.
![Krok 2 - Strucla kolacyjna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-kolacyjna2-2.jpg)
Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej smażyć, dodać przyprawy.
Gdy podsmażone składniki wystygną dodać starty ser i wymieszać.
![Krok 3 - Strucla kolacyjna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-kolacyjna3-2.jpg)
Każdą z nich rozwałkować na cienkie prostokąty, na każdy wyłożyć połowę farszu i zwijać rolady.
Obie strucle położyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować je rozmieszanym jajkiem i odstawić na kolejne 30 minut do wyrośnięcia.
![Krok 4 - Strucla kolacyjna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-kolacyjna4-2.jpg)
Po upieczeniu pokroić w plastry.
![Krok 5 - Strucla kolacyjna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-kolacyjna0-2.jpg)