Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ogórkowa z rzodkiewką
Kroki postępowania
Ogórki małosolne osuszyć z zalewy i pokroić w cienkie plasterki.
![Krok 1 - Surówka ogórkowa z rzodkiewką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/surowka-ogorkowa-z-rzodkiewka1-2.jpg)
Ogórki gruntowe umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Wrzucić dwa rodzaje ogórków do miski.
![Krok 2 - Surówka ogórkowa z rzodkiewką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/surowka-ogorkowa-z-rzodkiewka2-2.jpg)
Rzodkiewki umyć, odciąć ogonki, pokroić w plasterki. Wrzucić do ogórków.
![Krok 3 - Surówka ogórkowa z rzodkiewką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/surowka-ogorkowa-z-rzodkiewka3-2.jpg)
Szczypior dokładnie umyć, osuszyć i posiekać. Wrzucić do warzyw, wymieszać, nałożyć do miseczek.
![Krok 4 - Surówka ogórkowa z rzodkiewką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/surowka-ogorkowa-z-rzodkiewka4-2.jpg)
Sos: zmieszać jogurt z majonezem, dodać rozgnieciony ząbek czosnku, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. każdą porcję surówki polać łyżką sosu.
![Krok 5 - Surówka ogórkowa z rzodkiewką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/surowka-ogorkowa-z-rzodkiewka5-2.jpg)