Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka pekińska obiadowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
cebula czerwona 1 szt
marchewka konserwowa 4 łyżki
ogórek zielony 1 szt
sól
sok z cytryny
olej rzepakowy
cukier
pieczarki marynowane 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka pekińska obiadowa

Kapustę pekińską myjemy osuszamy. Kroimy drobno.Marchewkę odcedzamy z zalewy dodajemy do sałątki. Pieczarki kroimy drobno. Cebulę obieramy siekamy. Ogórka zielonego dobrze myjemy nie obieramy kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy . dodajemy sól,pieprz cukier i sok z cytryny do smaku. Mieszamy i dodajemy olej rzepakowy. Jeszcze raz mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 17.11.2012 19:03
lubię sałatki z pekinką:)
Mysiunia 17.11.2012 13:58
bardzo lubię tego typu surówki :)
iwa643 17.11.2012 07:47
Polecam do drugiego dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak