Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej rzodkwi
Biała rzodkiew to także doskonały wybór dla wszystkich dbających o linię lub chcących pozbyć się kilku kilogramów, ponieważ świetnie oczyszcza krem, odtruwa cały organizm, a dzięki zawartości błonnika, utrudnia przyswajanie tłuszczów oraz daje poczucie sytości. Ma też niski indeks glikemiczny. Chrupmy ją na zdrowie oraz piękną urodę! :D
PRZYGOTOWANIE:
Rzodkiew ścieramy na trace o grubych oczkach i lekko odciskamy* z nadmiaru soku. Jabłko również ścieramy na tarce, skrapiamy je sokiem z cytryny aby nie ściemniało i dodajemy majonez (u mnie light) oraz jogurt grecki. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą, cukrem brzozowym i świeżo zmielonym pieprzem.
* Odciśnięty sok najlepiej od razu wypić, ponieważ świetnie wpływa na trawienie i naszą cerę ;)
Surówka z rzodkiewki będzie świetnym dodatkiem do ciężkostrawnych potraw, ale nie tylko :D
Życzę smacznego! :)