Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z brukselki na zielono
Kroki postępowania
![Krok 1 - Surówka z brukselki na zielono foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/surowka-z-brukselki-na-zielono1-2.jpg)
Wymieszać i zostawić na pół godziny.
![Krok 2 - Surówka z brukselki na zielono foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/surowka-z-brukselki-na-zielono2-2.jpg)
Posypać ziołami i pieprzem.
![Krok 3 - Surówka z brukselki na zielono foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/surowka-z-brukselki-na-zielono3-2.jpg)
![Krok 4 - Surówka z brukselki na zielono foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/surowka-z-brukselki-na-zielono4-2.jpg)
brukselka | 1/2 kg |
por | jasna część |
seler naciowy | 2-3 łodygi |
cebula biała | mała |
zioła | do smaku |
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
oliwa | 1-2 łyżki |
olej z pestek dyni | 1-2 łyżeczki |
sok z cytryny | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: