Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z kapusty białej, papryki i pora

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 kg
papryka 1 szt
por 1 szt
majonez 2 łyżki
jogurt grecki 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty białej, papryki i pora

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno poszatkować, oprószyć solą, wymieszać, pozostawić na 10 minut, odcisnąć.
Krok 1 - Surówka z kapusty białej, papryki i pora foto
2
Por oczyścić, pokroić w krążki, sparzyć wrzącą wodą odcisnąć. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Surówka z kapusty białej, papryki i pora foto
3
Majonez wymieszać z jogurtem, musztardą, odrobiną cukru. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, przyprawić do smaku, wymieszać.
Krok 3 - Surówka z kapusty białej, papryki i pora foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 05.10.2012 21:36
ale pyszna
edyta44 22.09.2012 10:10
super sprawa
olkaaa 21.09.2012 13:02
już dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak