Przepis i sposób przygotowania na: SUSHI MAKI
Kroki postępowania
Nori układamy na bambusowej macie nakładamy na nie ryż (koniecznie wystudzony bo nori robi się gumowate) do 2/3 wysokości.
Następnie, bierzemy na palec NIEDUŻO wasabi i smarujemy nim linię wzdłuż krawędzi wodorostów (po stronie bez ryżu).
![Krok 1 - SUSHI MAKI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sushi-maki32-2.jpg)
Można dać jeszcze awokado,oshinko,krewetki,łososia,tykwe itp. w dowolnej kombinacji.
![Krok 2 - SUSHI MAKI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sushi-maki31-2.jpg)
Sushi podajemy z sosem sojowym , odrobiną wasabi i marynowanym imbirem ,który przeczyszcza kubki smakowe
![Krok 3 - SUSHI MAKI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sushi-maki30-2.jpg)