Przepis i sposób przygotowania na: Sushi maki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sushi maki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sushi-maki14-2.jpg)
![Krok 2 - Sushi maki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sushi-maki15-2.jpg)
![Krok 3 - Sushi maki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sushi-maki16-2.jpg)
![Krok 4 - Sushi maki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sushi-maki17-2.jpg)
nori | 5 arkuszy |
ryż | do sushi 250 g |
ocet ryżowy | 3,5 łyżki |
cukier | 1,5 łyżki |
sól | 1/2 łyżeczki |
łosoś wędzony plastry | 100 g |
ogórek | 1 szt |
papryka czerwona | 1/4 szt |
paluszki surimi | 100 g |
serek kremowy | 100 g |
anchois | 4 szt |
wasabi | |
imbir marynowany | |
sos sojowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: