Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna pychotka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Świąteczna pychotka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczna-pychotka1-2.jpg)
![Krok 2 - Świąteczna pychotka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczna-pychotka2-2.jpg)
![Krok 3 - Świąteczna pychotka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczna-pychotka3-2.jpg)
1/2 litra mleka
1 op cukru waniliowego
2 płaskie łyżki mąki krupczetki
2 płaskie łyżki mąki ziemniaczej
6 łyżek cukru pudru
1 kostka masła
1 kieliszek spirytusu
sok z cytryny
Gotujemy budyń. Z mleka odlewamy 1/2 szkl, resztę gotujemy. W 1/2 szkl mleka mieszamy cukier waniliowy oraz mąki. Wlewamy do gotującego się mleka, mieszamy, gotujemy 2 minuty. Odstawiamy do przestudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy zimny budyń, ucieramy. Na końcu dodajemy spirytus oraz sok z cytryny.
![Krok 4 - Świąteczna pychotka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczna-pychotka4-2.jpg)
![Krok 5 - Świąteczna pychotka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczna-pychotka0-2.jpg)