Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne pierniczki
Kroki postępowania
Pierniczki są dość twarde więc najlepiej upiec je kilka tygodni przed świętami aby zmiękły. Przechowywać w plastikowych pojemniczkach.
Ciasto: | |
mąka pszenna | 55 dag |
miód sztuczny | 30 dag |
cukier puder | 10 dag |
margaryna | 12 dag |
jajko | 1 szt |
kakao | 2 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 6 dag |
lukier | |
cukier puder | 1 szkl |
mleko | 3 łyżki |
kilka kropel soku z cytryny |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: