Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Świąteczny dorsz w marchwi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 4 filety
marchew 5 sztuk
pietruszka 2 sztuki
cebula 2 sztuki
por 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
przecier pomidorowy 3 łyżki
olej do smażenia
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny dorsz w marchwi

Filety w dorsza kroimy na mniejsze części, posypujemy solą i pieprzem i smażymy na oleju aż się zarumieni. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w cienkie paski. Pora kroimy w małe kółka i razem z marchwią i pietruszką smażymy na oleju. Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy przecier pomidorowy i ketchup. Mieszamy. Gdy warzywa są miękkie dodajemy do nich usmażonego wcześniej dorsza i delikatnie ze sobą łączymy, aby ryba się nie rozpadła. Jemy samą lub z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarchiochaKucharzy 02.12.2013 11:24
uwielbiam takie desery !
M. Monroe 24.01.2013 21:59
moja ulubiona rybka
Hanna10 21.01.2013 10:37
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak