Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Świąteczny migdałowiec

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 gram
cukier 150 gram
płatki migdałowe 250 gram
jajko 4 sztuki
mąka pszenna 50 gram
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
skórka z pomarańczy 1 łyżka
kandyzowana skórka z pomarańcz do dekoracji
polewa czekoladowa 1 do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny migdałowiec

Migdały zmielić lub stłuc drobno,ja posiekałam drobno nożem.Margarynę utrzeć z cukrem, ucierając dodawać po kolei jajka, mąkę z proszkiem,migdały i skórkę z pomarańczy.Przełożyć do formy natłuszczonej margaryną i wysypanej bułką tartą.Piec na 160 C ok 50 minut ,wystudzić i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 02.02.2014 13:53
przepyszne ciasto :)
ONY_za_kare 12.01.2014 14:05
super ciacho!
caralajna 05.09.2013 07:40
migdały i pomarańcza w cieście, coś pysznego
Bernadeta1 02.02.2013 22:24
bardzo smaczny
EWI 02.01.2013 13:00
mniam mniam pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak