Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny piernik na zsiadłym mleku
Kroki postępowania
Wszystkie składniki na piernik wymieszać, dokładnie utrzeć i podzielić na trzy części. Foremkę o wymiarach 24 cm x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia i upiec po kolei placki w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut. W między czasie zrobić kokosową masę.
![Krok 1 - Świąteczny piernik na zsiadłym mleku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczny-piernik-na-zsiadlym-mleku1-2.jpg)
Mleko zagotować z cukrem, wsypać wiórki kokosowe i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Po czym odstawić do ostygnięcia. Śmietanę w proszku ubić zgodnie z opisem na opakowaniu, połączyć z zimną masą kokosową. Następnie masę podzielić na dwie części, zabarwić dowolnym barwnikiem spożywczym.
![Krok 2 - Świąteczny piernik na zsiadłym mleku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczny-piernik-na-zsiadlym-mleku2-2.jpg)
![Krok 3 - Świąteczny piernik na zsiadłym mleku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczny-piernik-na-zsiadlym-mleku3-2.jpg)