Przepis i sposób przygotowania na: Świnki w zagrodzie - tort urodzinowy
Galaretkę rozpuszczamy z żelatyną w pół szklanki wrzącej wody. Studzimy. W tym czasie ucieramy margarynę z cukrem na puch. Banany obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do masy wraz z tężejącą galaretką. Wkładamy na jasny biszkopt i odstawiamy do stężenia.
Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzącej wody, mieszamy z borówkami i odstawiamy do wystudzenia. Tężejącą wykładamy na masę bananową. Ponownie chłodzimy.
Niebieską galaretkę rozpuszczamy w pół szklanki wrzącej wody i studzimy. Śnieżkę wsypujemy do mleka i ubijamy mikserem na wysokich obrotach na sztywną pianę. Dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy. Wykładamy na galaretkę borówkową i przykrywamy plackiem ciemnym. Odstawiamy do całkowitego stężenia.
Robimy polewą: margarynę zagotowujemy z kakao, cukrem i śmietaną. Żelatynę rozpuszczamy w łyżce wrzącej wody i mieszamy z polewą. Studzimy.
Tort obkładamy po bokach wafelkami ww i związujemy wstążką. Wlewamy polewę do środka i dekorujemy ozdobami z masy cukrowej.