Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka budyniowo-śmietankowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Szarlotka budyniowo-śmietankowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-budyniowosmietankowa2-2.jpg)
![Krok 2 - Szarlotka budyniowo-śmietankowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-budyniowosmietankowa1-2.jpg)
![Krok 3 - Szarlotka budyniowo-śmietankowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-budyniowosmietankowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Szarlotka budyniowo-śmietankowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-budyniowosmietankowa0-2.jpg)
mąka | 30 dag |
cukier puder | 15 dag |
masło | 15 dag |
żółtko jajek | 2 szt |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
jabłka | 1 kg |
mleko | 1 l |
cukier | 3 łyżki |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
cynamon | 2 łyżeczki |
śmietana 30% | 0,5 l |
cukier puder | 2 łyżki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 3 łyżcezki |
polewa czekoladowa | |
budyń śmietankowy | 4 opakowania |
marmolada | 5 jabłkowa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: