Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka królewska z nutką brzoskwiniową.
1 słoiczek musu jabłkowego
1-puszka brzoskwin w syropie
3-galaretki cytrynowe lub agrestowe,
0,80 ml śmietanki kremówki (30 lub 36 %)
3-łyzki cukru
Galaretki rozpuszczamy w 4-szklankach wrzątku, odstawiamy do zgęstnienia. Brzoskwinie kroimy w kosteczkę, mieszamy z musem jabłkowym. Gdy mamy juz upieczony biszkopt, krzepnącą galaretke wlewamy 2/3 galaretki do musu i brzoskwiń, mieszamy. Wylewamy na biszkopt, równamy i odstawiamy na chwilke do lodówki. Przygotowujemy śmietanke:
ubijamy smietanke z 3-łyzkami cukru (mikserem)i dodajemy pozostałą częśc galaretki chwilke razem ubijać i wylewamy na mus. Na wierzchu posypać startą czekoladą.